El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimecres, 18 d’abril del 2012

L’ESPORT EN LA GLOBALITAT HUMANA

Llibre escrit per Joan Sala Vila.

Aquest treball està pensat des de la senzillesa i la importància que fets no gaire transcendents poden aportar a la convivència, benestar i goig de viure. Està basat en fets i situacions viscudes i en col·laboracions en premsa de no massa incidència. Però els valors no basen la seva categoria i la seva transcendència ni en la quantitat que els programa ni en la qualitat superior de qui els defensa. La seva qualitat rau en el valor mateix i en els fruits que se’n deriven. La universalitat no és sempre argument de qualitat.

COCTEL DE L'AVI

Recull de poemes escrit per Joan Sala Vila.

La vida és un joc. Però l'avi de vuitanta anys i escaig va observar que també era un còctel. Al cap i a la fi, una coctelera fa la mateixa funció que un camp de futbol o un pavelló d'esports. La vida d'una persona respira curulla de sensacions dolces i amargues que es barregen segons el saber fer del bàrman. I un còctel pot resultar dolç, amarg, suau o aspre. I la satisfacció que produeix la manifesta la cara del degustador.

La lectura d'aquest poemari imita com quan es sacseja una coctelera. L’han inspirat records que durant els anys de la seva vida l’acompanyaren. I ha descobert que encara gaudeix d’aquella ànima de nen, que jugava a l’era de la casa de pagès imitant el cant de la guatlla provocant que el pare la cridés amb els sons de l seu botet, o cavalcava a trot lent sobre l’esquema de l’euga mansa. I aquest esperit infantil encara l’acompanya en la seva vellesa.

Gimnasia específica para el rejuvenecimiento facial

Llibre escrit per Albert Gutiérrez, Mestre en Cultura Física i Tècnic en nutrició i Assessor Dietètic.

Un llibre que l’he llegit amb molta atenció i m’ha fet gaudir molts relacions de la cultura física sorprenents. La primera sorpresa, la interacció cultura física i bellesa personal. La persona gaudeix de la capacitat física i psíquica de millorar la pròpia imatge emprant intel·ligentment les seves mans. Parlant pictóricament són el pinzell que cromatitza l’obra d’art d’un mateix. La lectura del llibre requereix atenció perquè la seva comprensió necessita reflexió, reflexió que es converteix en plaer quan el missatge s’ha interioritzat i esdevingut en un element més de la pròpia vida. Però aquest llibre té un valor afegit molt interessant: les seves ensenyances poden ser posades en pràctica per les persones de la tercera edat. No hi ha límit en la modelació de la bella imatge personal. L’objectiu primordial és assolir una bona imatge facial, treballant la cara, el cap i el coll. I tot sense pomades, encara que aquestes no es descarten, com a complement i, a vegades, força interessant. El llibre d’Albert Gutièrrez pedagógicament compleix a la perfecció perquè primer exposa, segon explica els beneficis i tercer ensenya la pràctica de l’exercici físic. Un principi molt important: no es poden esperar resultats ràpids i immediats, són més aviat lents i molt positius. Condicions recomenades, la paciència, la constància i el coneixement. No és fàcil resumir en un espai com aquest tot el llibre però hi ha circumstàncies que no es poden oblidar, sobre tot aquella que palesa l’aportació d’aquesta modalitat de la gimnàstica a la millora de la salut personal. La respiració i la irrigació sanguínies en són beneficiàries. I tot gràcies a un objectiu tan sentimental com el desig de donar una bona imatge. El rostre de la persona personalitza el poder captivador més potent i convincent. L’exercici físic no es basa només en perfeccionar la mobilitat, també la imatge i la imatge és sempre global. Albert Gutièrrez, amb el seu llibre, fa una gran aportació cultural, artística i humana demostrant la qualitat vital de la gimnàstica facial. La seva lectura convidarà el lector a la pràctica.

JOAN SALA VILA


dimarts, 17 d’abril del 2012

Pancho Tennis Club SL



08310 ARGENTONA
TEL. 93 797 08 46

ESPAI D’ART I CULTURA
Presenta l’acte :JOAN SALA i VILA, crític d’art de la Revista del Vallès.
Entre els assistents se sortejarà una obra de l’artista

Del 4 de març al 4 de maig de 2012
La inauguració tindrà lloc el
diumenge dia 4 de març a les 12h
Francesc Estall Botey
us convida a l’exposició de pintures de

La Galeria d’Art L’ARTGENT
Crta d’Argentona a Mataró Km 2,4