El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dissabte, 18 d’octubre del 2014

MISSATGE HUMÀ CROMÀTIC

Eulàlia Pallarès, pintora que viu a La Garriga, sent una predisposició emotiva artística especial per les reunions i els carrers dels pobles. Les tertúlies de bar li forneixen motius excel·lents per a les seves creacions. Els seus personatges no són retrats físics sinò psicològics en els que el traç i el cromatisme denuncien moments entranyables de companyonia amb els moments de benestar d’una conversa amb gots de begudes sobre la taula. Un carrer és un indret de reunió garantida pels bars i també un passeig amb intencionalitats distintes, compres o esbargiment. Les tonalitats dels colors denuncien intencionalitats anímiques de convivència. La pintura d’Eulàlia Pallarès convida a gaudir de la pau i tranquil·litat dels pobles i el desig de solidaritat de la gent. L’art seu sempre porta un missatge humà.

dijous, 16 d’octubre del 2014

Presentació a Vilanova del Vallès


PRESENTACIÓ A LLIÇÀ DE VALL

El llibre ELS ÀNGELS JUGUEN A FUTBOL continuà el seu recorregut de presentacions Granollers, Parets, Olot i darrerement Lliçà de Vall. La setmana vinent Vilanova del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor. La presentació de Lliçà de Vall tenia un valor afegit molt interessant per què la va fer un exalumne, company dels jugadors de l’equip de futbol inspiradors del llibre. Carles Pujol feu una emotiva presentació de l’autor, que havia estat professor seu i uns anys més tard assessor de la seva novel·la sobre un tema de Lliçà de Vall, que ell com a regidor va viure molt intensament. Demostrà que s’havia llegit el llibre perquè en feu una síntesi i una valoració entenedora i acurada. Feta la presentació l’autor va explicar el per què i el com esplaiant-se en la filosofia que hi desenvolupa, considerant un partit de futbol com un model de societat i la importància de les individualitats. El col·loqui es perllongà una bona estona i amb la signatura d’uns quants llibres el comiat no fou altre que fins la propera. Cal remarcar que la Biblioteca de Lliçà de Vall acollí entusiasta l’acte, entusiasme que es d’agraïr.