El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimecres, 18 de novembre del 2015

Premis Omnium Cultural del Vallès Oriental


La Festa de les lletres catalanes del Vallès Oriental va nèixer amb motiu de la celebració del mil·lenari de Catalunya. El President d'Òmnium Cultural em va proposar entrar a formar part de la Junta per aportar idees a l'entitat i donar més prestància a la celebració del mil·lenari. El primer concurs literari es va dedicar a la Història dels mils anys de Catalunya en el Vallès Oriental, guanyat per l'equip d'Historiadors del Museu de Granollers i publicat en dos volums per Contrapunt de la Garriga. Per donar continuitat al projecte l'any següent s'organitzà el Primer Premi de Poesia i Narrativa, que per cert restà desert en les dues modalitats i fou en la segona edició quan els premis van començar a tenir guanyadors. Vint i sis anys desprès el premi continua i encara s'hi respira l'esperit de Ramon Casanovas que en va ser l'ànima en tot moment.

Per Nadal regaleu art


L'estació és allà, espai cultural i artístic de Cardedeu que dirigeixen Jordi Aliguè i Anna Bellvehí mereix l'atenció de totes les persones que se senten creatives i estimen les belles arts. L'estació és allà, és un espai on s'hi gaudeix i enriqueix l'esperit i ajuda a descobrir l'artista que cada persona porta dingtre seu. La manera de descobrir-hi és  parara esment al desig i a la curiositat, alló de a mi també m'agradaria fer-ho i en el Jordi i l'Anna hi trobaràs dos excel·lents pedagogs. Per encendre el ble de la curiositat cal visitar exposicions i en l'espai de Cardedeu se n'hi presenten d'extraordinàries com la del programa adjunt en el que no hi falten molt bons artistes de la comarca. regalar una pintura és llegir un poema de felicitació i una abraçada amiga.

diumenge, 15 de novembre del 2015

ESTONES AMB EL MEU SILENCI



 La llibreria La Gralla de Granollers em va fer l’honor de presentar el meu quart poemari amb una bona assistència d’amics. Rafel Sala, guitarrista reconegut a Catalunya i més enllà de les nostres fronteres em va fer l’honor d’acompanyar a Paco Asensio i a  mi mateix recitant poemes escollits i adients a l’acte. Estones amb el meu silenci és un poemari que no respon a un tema concret sinó més aviat els poemes són reflexions que ja avi em faig de situacions, fets, i espais de la meva vida amb la finalitat de trobar el meu jo. Òbviament que en el llarg recorregut emocional de més de vuitanta anys s’hi barregen emocions que li donen més intensitat als poemes. És veritat també que en les reflexions que d’avi em faig de la meva vida s’hi endevina una influència de la doctrina de Lluis M. Xirinacs sobre la globalització i també  m’han fet reflexionar David Jou sobre què significa el ser humà en el món amb el seu llibre La Poesia de l’infinit i Joan Margarit amb Des d’on tornar a estimar, palesant el fet de ser la persona l’espai de l’amor. Davant d’aquests dos grans poetes em sento molt petit i a la vegada reconfortat pel meu concepte de la vida i de la persona. La centralitat de la persona com a garantia i model de la història. Recordar situacions de la meva vida em porta a sentir el desig de l’infinit per la intensitat de l’instant. Reviure de gran els sentiments, emocions, accions i fets de tot el llarg de la vida esdevé per a mi el poema de la meva vida en el que hi escriuen versos la natura, les persones i la història del moment. El poemari no té cap pretensió només el desig d’ajudar a ser més feliç el lector mentre el llegeix.