El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dijous, 6 d’agost del 2015

Exposició de pintura infantil

L'art infantil sempre provoca un munt de sorpreses. La simplicitat i la ingenuitat, immunes de preocupacions, obren les portes a una expressivitat que hauria d'estar millor valorada per la societat per una raó molt senzilla, perquè l'infant, nen i nena, són verídics i s'expressen com ho veuen.És molt important donar importància a l'expressivitat infantil perquè esdevé una fita essencial en la seva existència i els hi definirà la qualitat de la seva vida. Penso senzillament que un dels punts d'inflexió que cal davant d'una obra d'art és intuir el missatge de nen que totes les persones portem dintre nostre independent de si som pares, o avis. Un cordial felicitació als Artistes de l'Ametlla del Vallès per aquesta iniciativa que amb tota seguretat despertarà noves vocacions entre els nens i nenes i entre les persones grans que admirin les obres presentades.

dilluns, 3 d’agost del 2015

VIATGE GLOBALITZADOR DE CATALUNYA



(Lectura del missatge que llegeixo en la pintura de Luis Capçada que presento)
La pintura de Lluis Capçada convida sempre al diàleg per conversar sobre diferents temes. Un de molt preuat és la llibertat dels pobles i la seva gent. La pintura que presento es divideix ens dos espais ben concrets i, a la vegada, interelacionats. La part inferior, la bandera catalana amb un llenguatge històric de llarga durada i la part superior, personatges d’una altra galàxia que reben encuriosits el missatge d’un espai que es preparen per conèixer. La bandera presenta anys llargs d’història com ho palesa l’estat envellit de la tela i es troba amb els responsables dels drets naturals que estan preparats per el diàleg. L’estat de la tela els hi parla de la problemàtica històrica que el país, que representa, està vivint i espera una confirmació dels drets a ser d’acord  amb la Constitució de l’Univers. El debat sembla intens, però afalagador, perquè la bandera és molt ben acceptada i troben en ella el compliment de la llei universal. El blanc i negre de l’espai de diàleg té una expressió d’obertura, obrint la foscor les seves finestres perquè entri la llum i donin a la bandera visitant el dret de ser un poblador més de l’univers. La bandera espera el veredicte i els planetaris li desitjaran un bon viatge de tornada en llibertat.