El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dissabte, 14 de març de 2015

GRANOLLERS, CIUTAT DEL BÀSQUET CATALÀ 2015El patrimoni esportiu de Granollers dibuixa una trajectòria curulla d’efemèrides que palesen l’alt nivell que gaudeix a la capital del Vallès Oriental. Si ahir fou el futbol i l’handbol, avui és el bàsquet amb un reconeixement merescut i guanyat. El bàsquet a Granollers té a l’abast de la mà la celebració del seu centenari, essent, si no vaig errat, el segon club més antic de la ciutat.
Una xerrada col·loqui, “Bàsquet, present j futur”, celebrada a la Sala d’Actes del Museu de Granollers palesà la vàlua de l’esport de la cistella a la capital vallesana i el valor que se li reconeix des de les institucions si parem esment en els noms dels conferenciants: Joan Fa, Prersident de la Federació Catalana, Francesc Roca, President de l’ACB, Nacho Solozàbal, ex-jugador i comentarista esportiu i Jordi Vilacampa, President del Club Joventut de Badalona.
Els problemes del bàsquet pateixen la crisi econòmica però també d’una actuació política que més aviat perjudica que no pas ajuda, amb unes normes que condemnen clarament a la desaparició de  moltes entitats, que només pot salvar el voluntarietat dels enamorats de l’esport. De les paraules dels conferenciants vaig deduir-ne la urgència d’un reciclatge en el plantejament esportiu federat i en el respecte a l’esport popular, que és la base del de competició. El voluntariat en l’esport necessita una orientació en la que la protecció no sigui un ofegament sinó un reconeixement que s’ha de manifestar en les formes d’ajuda económica que no siguin un gravàmen sinó un guardó.
La trobada col·loqui significà per a  mi un recolzament de les institucions deportives a un club que porta molts anys treballant en el bàsquet formatiu i també en el de competició, havent viscut la seva etapa d’or competint en la màxima categoria del bàsquet nacional i amb resonàncies internacionals. També en el bàsquet nacional el nom  de Granollers hi té el seu lloc d’honor perquè fou el Sr.Antoni Novoa, president del Granollers, promotor de l’ACB i si no recordo malament amb  càrrec important. La seva figura fou recordada i la  seva presència aplaudida.
El Club Bàsquet Granollers, un capítol molt important en la Història de l’Esport de Granollers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada