El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimarts, 5 de juliol del 2016

Glops eròtics de sospirs bíblics



El meu sisè llibre de poemes. El primer QUATRE DAUS DE LA VIDA, amb il·lustracions de Toni Medalla és un poemari que té per centralitat els quatre elements, terra, aigua, aire i foc com a constitutius de la vida. El segon COCTEL DE L’AVI, amb il·lustracions de Jesús Costa, es basa en reflexions d’un avi recordant la seva infantesa. El tercer BUFA EL VENT amb il·lustracions de Francesc Estrall, se centra en les diferents vivències i els seus orígens. El quart ESTONES AMB EL MEU SILENCI, amb il·lustracions de Lluis Estopiñan, contempla el silenci com l’espai creatiu, tal com el temple de la creativitat. El cinquè, creat a quatre mans entre Jesús Costa i les seves pintures i un servidor intentant trobar la seva sensibilitat, ULLS DEL TEMPS PLOREN.
GLOPS ERÓTICS DE SOSPIRS BÍBLICS està inspirant en el llibre de la Bíblia Càntic dels càntics, excel·lent poema eròtic que traça les línies orientatives de les relacions amoroses humanes en el seu caminar cap a la transcendència. Cada poema porta per títol un verset del llibre bíblic i els diferents poemes procuren esdevenir el tast de l’amor entre un home i una dona com impulsor de la vida. La vinya i el vi en l’ideari bíblic hi juguen la metàfora de la vida en la que la vinya amb els seus ceps d’amples pàmpols i sucosos fruits desperta la passió provocada per la collita del raïm i la beguda del seu fruits que no és altra que la felicitat viscuda entre dues persones que s’estimen entranyablement.
La portada, molt significativa és obra del gran artista Lluis Estopiñan que li ha donat al llibre el valor afegit de la felicitat femenina alimentant l’amor universal. El pròleg és de Josep Serra Busquets, que amb un humanisme ple i productiu ha traduït la filosofia poètica en una realitat viva.
Les primeres llibreries on es troben són, LA GRALLA  i LLIBRERIA BUÑUEL de Granollers, i LLIBRERIA FARRÉS de Parets del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada