El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimarts, 26 de setembre del 2017

Quaderns de CRISTIANISME I JUSTÍCIA

Cristianisme i Juastícia (Fundació Lluis Espinal) és un Centre d’Estudis creat l’any 1981, promogut per la Companyia de Jesús de Catalunya. Agrupa un equip de professors universitaris i especialistes en teologia i en diverses ciències socials i humanes interessades pel cada cop més indispensable diàleg cultural.
Els Quadrens Cristianisme i Justícia (CJ) presenten reflexions dels seminaris de l’equip del centre i treballs dels seus membres i col·laboradors. Podeu descarregar-los a: www.cistianismeijusticia.net/ quaderns.
Els dos paràgrafs anteriors els he copìat d’un quadern, que en l’actualitat superen ja els dos cents. Les temàtiques són molt diverses i molt actuals amb una visió humana extraordinària. Copìo alguns títols: LES RAONS D’ELLACURIA, deJ.Solans Lucia (Ellacuria és un  dels jesuites assessinats pels militars a l’Amèrica Central); REFER LA VIDA.DIVORCI, ACOLLIDA I COMUNIÓ, de X.Alegre, J.I.Gonzàlez Faus, J.Martínez Queiruga. CAP A UNA ECOLOGIA INTEGRAL,de L.Carrera, L.Puig. A 500 ANYS DE LA REFORMA PROTESTANT, de J. Botey. La lectura possiblement no plaurà a tothom però no es pot negar la seva qualitat, serietat i rigor científic, filosòfic i teológic. Els tiratges són de 46.000 exemplars i si es desitja rebre’ls els podeu demanar a: CRISTIANISME I JUSTÍCIA, Roger de Llúria 13-08010 Barcelona. Telf:93.317.23.38   info@fespinal.comwww.cristianismeijusticia.net.
Penso que la lectura d’aquests quaderns és enriquidora culturalment per a tothom independentment de les seves tendències. Pot ajudar a enriquir la veritat de cada persona.
Periódicament publicarè en el meu bloc  salavilamir, un comentari d’algun dels quaderns. Fa anys que hi estic subscrit. Val la pena la seva lectura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada