El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

divendres, 17 de març del 2017

DIA MUNDIAL DE LA POESIA



La UNESCO proclamà, fa uns anys, el 21 de març DIA MUNDIAL DE LA POESIA. La Institució de les lletres catalanes i la Federació catalana d’associacions amb la seva iniciativa han convertit Catalunya en capdavantera de l’activitat poètica. Enguany, les dues entitats, han promogut l’organització  d’unes dues centes cinquanta activitats dedicades a la poesia arreu del territori de parla catalana, sense oblidar l’Alguer. Des de l’any 2008, un poeta en llengua catalana rep l’encàrrec d’escriure el poema del Dia Mundial de la Poesia. Enguany la poetesa mallorquina Antònia Vicens ha escrit el poema LA POESIA que “plana sobre / la vida fulgors d’altres mons”. El poema es tradueix a vint idiomes. El Niu d’Art Poètic de Parets del Vallès, enguany se solidaritza amb el Dia  Mundial de la Poesia i ho commemorarà el diumenge dia 26 de març en el seu recital poètic, que homenatge a la poeta Núria Queraltó, en el que amb  poemes del seu llibre AMB REMOR DEL VENT es viurà la força del missatge poètic que la natura ens convida a llegir tots els dies de l’any. Sortosament en la celebració de la FESTA DE LA POESIA DEL NIU D’ART de l’any 2016, era Olga Xirinacs la poeta convidava que escriguè el poema del DIA MUNDIAL DE LA POESIA. El missatge que la poesia ens fa arribar i convida a llegir és un missatge de convivència mundial en la que les diferències linguístiques hi dibuixen amb un cromatisme excel·lent la imatge de la humanitat. El dia 26 de març d’enguany, la Sala Basart de la Cooperativa, a les 18 h. esdevindrà el centre poètic de Parets del Vallès, que amb la batuta poètica de Núria Queraltó, el recital recordarà la música dels sentiments que teixeix una telaranya il·luminada de transparències lluminoses del sol.
Niu d’art convida a participar-hi a tots els amics i amigues de la poesia de Parets del Vallès i del seu entorn. Cada participant pot recitar dos poemes, i al menys un, ha de ser en català i l’altre en l’idioma preferit. Al Niu d’art de Parets li fa molta il·lusió que el recital esdevinguès un acte de germanor en el que tots els idiomes que es parlen a la població s’escoltessin a la Sala Basart donant la mà a la llengua catalana que la té estesa a totes les llengües amigues. Per les investigacions i essent un xic observador en els carrers i places, penso no equivocar-me afirmant que a Parets s’hi parlen al voltant de vint o més idiomes. Seria un goix gaudir el seu missatge i la seva música en els recitals del Niu d’art. Esperem escoltar-los el diumenge dia 26 i en tots els recitals. Celebrem tots junts el DIA MUNDIAL DE LA POESIA, tots els dies de l’any i gaudim de la seva FESTA en la diada proclamada per la UNESCO. El recital del mes de març del Niu d’art, l’acte de Parets del Vallès dedicat al DIA MUNDIAL DE LA POESIA. El dia 26 de març a les 18 h. omplim la Sala Basart amb els poemes dels nostres cors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada