El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dijous, 14 de febrer del 2013

DO.DEL VERS AL VI I VICEVERSA

L’empresa granollerina de serveis culturals, dirigida per Clara Saperas, organitzà al Restaurant Anónims un peculiar i significatiu recital poètic amb el vi com a protagonista. Els poetes vallesans Albert Benzekry i Esteve Plantada feren la tria dels poemes, posant-hi també la veu. Poemes dels poetes Vicent Andrès Estellés, Josep Carner, Josep Pla, Josep M. de Sagarra, Marcial, Ibu Al Zaqqaq, Marià Manent, Joan Vinyoli, Josep Palau i Fabre, Narcís Comadira, Francesc Parcerisas, Charles Baudelaire, l’àrab Abu-Nuwas i el xinès Li-Po, evidenciaren no només el sentit poètic i lúdic del vi si no també la seva peculiar manera d’incidir en les relacions humanes, essent des dels temps dels inicis de la història, com s’evidencia en el bíblic Càntic dels càntics, metáfora de l’amor. Cal felicitar l’empresa granollerina desitjant-li els millors dels èxits pel servei que fa al país i a la cultura.

EL PECAT DE BELL - Arian Botey i Prat

Novel·la publicada l’any 2004 i si algú hi està interessat en queden alguns exemplars que els hi podem proporcionar a través del correu jsalavila@hotmail.es. L’autor embolcalla l’argument , amb el protagonisme d’un grup musical, gràcies al qual i per mor d’un viatge a l’estranger per participar en un festival, se succeeixen una série de situacions sorprenents i agosarades al  voltant de les relacions humanes que fan difícil deixar la lectura. Desacomplexada en la forma és mou cómodament en el món del sexe, amb situacions que semblen inverosímils però que la realitat del dia a dia les fa creïbles. Unions i desunions, divorcis i complicitats amoroses basteixen una estructura en la que quadren fragàcines de la Xina promovent relacions amb possibles trencaments quan alló que es trenca són les relacions. Una novel·la de bon llegir, ben estructurada i amb un llenguatge literari força col·loquial.