El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

diumenge, 22 de juny del 2014

NIU D’ART POÈTIC DE PARETS DEL VALLÈS

 
Un pas endavant en la festa mensual de la poesía. Canvi de data i canvi de local. El quart diumenge de cada més se celebrarà la trobada poética en la que tota persona amant de la poesía pot participar amb dos poemes, un del poeta homenatjat i l’altra propi o d’altri.
El nou local on s’ha inaugurat la nova etapa és la Sala Gran de la Cooperativa. Reuneix totes les condicions i convida a una renovació de l’estructura cultural de l’entitat poètica.. Renovació que ja s’ha començat en el recital corresponent  celebrat el dia 21 de juny de 2019 a les 18 h. en el nou local. L’assistència ha superat les previsions com també, independentment d’algunes absències, les rapsodes amb interpretacions molt aplaudides.  
El poeta homenatjat era el sabadallenc Feliu Formosa Torres, presentat i glossat pel membre del Niu d’Art Joan Sala Vila amb una síntesi breu de la seva biografia resaltant la seva vàlua amb la lectura dels guardons rebuts pel mèrits literaris de la seva llarga trajectòria cultural.
L’acte central  l’han protagonitzat els rapsodes i les rapsodes recitant un poema de Feliu Formosa i un segon de propi o d’altri. Una participació força nombrosa que fa bona la fama de Parets poble lector, fama que amb la seva tasca el Niu d’Art Poètic convida a augmentar el nombre de lectors. Els participants han estat obsequiats amb un llibre de poemes.
La part final de l’acte, molt esperada pels assistents, l’ha protagonitzada el conegut romancer JAUME ARNELLA que ha convertit la seva actuació en un acte interactiu en el que tots els assistents s’afegien a les cançons del cantautor. Cançons cent per cent catalanes amb una clara intencionalitat d’independència que li ha donat a la trobada poética un valor  musical afegit agermanant poesía i música.
Niu d’Art Poètic de Parets del Vallès  obre les portes a totes aquelles persones amants de la poesía a recitar en les seves trobades mensuals. Se celebraran el quart diumenge de cada més a les 18 h. a la Sala Gran de la Cooperativa. Amb la poesía es fa país.