El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dijous, 7 de març del 2019

CONÈIXER LA POESIA DE L’ALTRE AJUDA A L’AUTOCONEIXEMENT


A la contraportada del llibre de Joan Verdaguer DESPERTANT SENTIMENTS s’hi llegeixen aquestes significatives notes:
La nostra vida va passant i en un racó del nostre interior queden frustacions i sentiments.
Resten adormits i cada cop, costen més de sortir.
Són com la boira que no s’acaba d’esvaïr.
A en Joan li ha costat molts anys obrir aquest calaix.
Amics i amigues que us agrada la cultura aneu el dissabte dia 9 de març a les 12 h. a la Impremta FARRÉS  de Parets del Vallès per preguntar i compartir amb el poeta

diumenge, 3 de març del 2019

Per reflexionar-hi.


El fruit de la llibertat i els efectes de l’amor en la convivència humana. Sant Pau ens ensenya quiné s el camí en la seva carta als Gàlates. “Vosaltres, germans, heu estat cridats a la llibertat. Peró mireu que aquesta llibertat no sigui un pretext per a sagtisfer els desitjos terrenals. Més, abiat, per amor, feu-vos servents els ubs dels altres. En efecte, tota la llei trova la seva plenitud en un sol precepte: Estima els altres com a germans. Perquè si us mossegueu i us devoreu mútuament penseu que acabareu destruint-vos”. Una denuncia clara dels efectes de la política dels partits espanyols de dretes. On hi ha amor no hi fa falta la llei.