El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

divendres, 4 de desembre del 2015

Adib Navarro exposa a Manlleu


La pintura d'Adib Navarro, basada en una figuració un xic surrealista, palesa una intencionalitat humanista fonamentada en la contemplació de la figura humana per descobrir la riquesa psíquica del ser humà. Especialitzat en la figura femnenina descobreix en ella una font d'emocions, idees i vibracions en les formes, postures i silencis, buscant en el color la interpretació del sentiment. Adib no busca el retrat físic, busca el psíquic i descobreix en el cos femení una mena d'espiritualitat humana que és contagiosa i font de felicitat. Cada moment té el seu color acompanyant la sensació projectant una il·lusió. La bellesa psíquica li guanya la partida a la física creant un protagonisme integral. La realitat d'un moment amb la intensitat d'un goig infinit. Una pintura que impacta, que defineix i, a la vegada, convida a meditar en la bondat de les relacions humanes i les seves raons. Pintura amb un rerefons de poesia i filosofia.

dimarts, 1 de desembre del 2015

Premi Pepi Pagès


Pepi Pagès vivint la seva malaltia ens va donar a tots una lliçó d'amor a la vida i de considerar el càncer que patia un company del seu viatge vital. I en aquest viatge vital tenia una companya que ella estimava molt i no es cansava de dir que la poesia era la seva millor medecina. La seva amistat i col·laborar amb ella en la pedagogia de la poesia a favor dels malalts va ser per a mí un nou horitzó que m'ensenyà a ser més humà i més persona. La Pepi era vital però senzilla i humil i la seva activitat, fruit de la seva vitalitat, es basava en la fe en ella mateix, creient en la bondat del seu treball, i en l'amor dels altres perquè mitjançant la poesia podia injectar-els-hi un xic més de felicitat. El premi amb el seu nom se'l mereix peró n'hi ha un altre que m'agradaria molt, la publicació d'un llibre amb els seus poemes.

Exposició a Espai B/M


La galeria d'art Espai B/M va ser creada per la família Mata i el galerista Antoni Botey amb la finalitat de facilitar la promoció dels artistes de casa nostra amb l'emmirallament d'artistes reconeguts per la seva vàlua. Són trenta cinc anys d'experiències de tota mena superant dificultats i gaudint de presències exepcionals. Dissortadament la galeria per raons del temps celebra la seva darrera exposició amb una col·lectiva molt suggestiva i demostradora de la presència i qualitat de l'art també de casa nostra. Àngela Icart i el seu fill li han donat en aquesta darrera etapa un aire més adequat al segle XXI i desitjo pel bé de l'art a Granollers que les gestions que estan fent per la continuitat en un altre espai tinguin èxit perquè veritablement Granollers no pot prescindir de la capacitat promotora de l'art de la família Icart.

dilluns, 30 de novembre del 2015

Exposició de felicitacions infantils de Nadal



Una exposició pels carrers i places de Llinars del Vallès amb felicitacions de Nadal, Any Nou i Reis dibuixades i pintades per alumnes de les escoles de la població vallesana. Promotor, mestre i pedagog d'aquesta activitat escolar és l'artista JESUS COSTA BIEIRO, galleg de naixement i català per voluntat pròpia. Fill d'una família d'artistes, els cinc germans són pintors, el dibuix i la pintura, podriem afirmar, que és la seva vida. Amb un estil molt personal, els seus treballs porten sempre un missatge d'un humanisme intens i una humanitat que captiva. Crític amb l'entorn, constructiu amb el missatge en l'obra de Jesús Costa sempre hi viurem vibracions i sensacions vitalistes en la seva finalitat. L'art és vida i la pintura i el dibuix és una manera de manifestar la de cadascú. Els dibuixos de l'exposició al carrer de Llinars del Vallès amb motius de les festes de nadal en són una exvcel·lent prova.