El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dijous, 17 de setembre del 2015

Exposició de Lluis Capçada

Presentar els treballs de l'artista de Cardedeu LLUIS CAPÇADA ho considero un deure al mateix temps que m'honora la seva amistat. Les seves pintures respiren una poètica cósmica que sense necessitat d'entendre el missatge penetra en el conscient de l'espectador. Una pintura que poetitza i a la vegada filosofa emotivament i amb passió perquè provoca un desig de nedar en les aigües del seu mar que sense límits desafia l'infinit. Una pintura que impressiona impactant i a la vegada creant sentiments, sovint, contradictoris però que convergeixen en l'objectiu creatiu: l'obra d'art sóc jo. 
Lluis Capçada és en l'actualitat un valor consagrat a Catalunya i més enllà de les seves fronteres. Una pintura valorada per la crítica nacional i extrangera, figurant obres seves en col·leccions particulars i Museus de casa nostra i de l'exterior. Una exposició seva sempre és una oportunitat d'eniquiment cultural visitant-la i una mà extesa per ajudar a descobrir quin artista és també l'espectador.