El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dissabte, 28 de febrer del 2015

Marta Bou a Espai B/M


SOM GALERIES



El Vallès Oriental en la línea cultural de l’amor per l’art continúa aquella empenta de les darreries dels anys 20 i principis dels 30 del segle passat quan un grup de granollerins i vallesans es lliuraren al conreu de les arts plàstiques. Granollers i el seu Vallès, en els segles XX i XXI, ha estat i és un pedagog i un promotor artístic de qualitat.Actualment en una situcaió de crisi económica que castiga amb força l’art, cinc galeristes de la comarca han format l’entitat SOM GALERIES amb un objectiu clar i llaminer de cridar l’atenció envers l’art. El seu propòsit és engrescador per crear hàbits àrtístics il·lussionats perquè tenen molt clar que alló primer que cal fer és promoure curiositat, desvetllar el desig i crear, posteriorment, el costum. Cinc entitats de la comarca, Galeries A/B i Espai B/M (Granollers), Artemisa (Les Franqueses) Espaigarum (Lliçà d’Amunt) i Sala Carles Sindreu (L’Ametlla del Vallès). Les visites es presenten engrescadores, primerament per la qualitat de les obres presentades, també per les consdicions favorables en l’adquisició d’art i tercer per la possiblitat de la sort que les respectives visites poden suposar. L’amic de les arts plàstiques por gaudir els caps de setmana, bàsicament, d’una excursió artística per les poblacions del Vallès, ja esmentades. Un treball que els responsables de les cinc entitats mereixen veure recompensat primerament pel nombre de visitants de Granollers, Les Franqueses, Ametlla, Lliçà d’Amunt, com d’altres poblacions de la comarca i d’arreu del país.SOM GALERIES és un  moviment que segurament gaudirà de noves afiliacions que dibuixaran el veritable mapa pedagògic de l’art comarcal. La foto que acompanya aquest escrit està treta d’ EL 9 Nou, d’on he tret la notícia.

dimarts, 24 de febrer del 2015

EN CLAU DE LLUNA, de Fe Ferrè Ferratè

En clau de lluna és un poemari d'un viatge sideral que té per estacions les emocions de la persona i per aterratge el cor i l'ànima. Un viatge poètic curull de llum, de música i de dansa, fruits madurs del jardí de la persona humana. Un poemari que es llegeix sota una subtil seducció de l'amor femení i que ajuda a entendre quin ha de ser l'objectiu de la creativitat humana.