El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dissabte, 31 d’octubre del 2015

Adib Navarro exposa a Manlleu


Adib Navarro és un creatiu amb els pinzells a la mà. Poeta cromàtic d'una sensibilitat senzillament comunicativa que desperta la curiositat per arribar a la interpretació de la natura. La seva pintura desvetlla molt més que curiositat perquè s'endinsa en la interioritat del pensament i busca les fibres que provoquen el desig. Amb un tractmanent del color sàviament orientat expressa emocions que sense la vitalitat cromàtica no són fàcils de descobrir i molt menys fer-les carn de la pròpia carn. En el tractament de la figura humana és valent i agosarat aconseguint missatges d'una gran intensitat descobrint interioritats humanes massa sovint oblidades. Especialista en la figura femenina amb l'exposició que presenta a Manlleu ens convida a intuir i endevinar sentiments que sense un olfacte humà no és massa fàcil endevinar-los. I no ho és perquè els moviments del cos humà són desafiadors dels equilibris físics i sobre tot psíquics.

divendres, 30 d’octubre del 2015

Exposició col·lectiva ESART galeria

L'amic Jordi Jové, director de la galeria i un gran enamorat de l'art m'ha convidat a fer la presentació amb motiu de la inauguració. Les arts plàstiques, la pintura en concret, són per mi un llenguatge poètic que demana un diàleg per descobrir-hi en cada obra quina sintonia existeix entre l'observador i la pintura. Una lectura apassionant per les emocions íntimes que el traç i el color poden fer viure. En una paraula, una obra d'art és verdadera quan l'espectador la sent part de la seva vida.