El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimarts, 17 de maig de 2016

L'experiència RAKU, per Toni MedallaToni Medalla no és només un mestre de la ceràmica, és un gran artista i les seves creacions arriben a l'ànima. L'esperit de la terra es manifesta en cadascuna de les seves obres i el fang, el foc, l'aigua i l'aire s'identifiquen amb responsabilitats compartides que ajuden a entendre quina és la grandesa de la terra en la immensitat de l'univers i contemplada per la mirada de l'ésser humà difuminada entre la llum del sol.
Toni Medalla acarona amb les seves mans el fang, maridatge de terra i aigua que amb companyia de l'aire i el foc  recrea formes i estudia missatges secrets que sorgeixen de les foscors íntimes que treballen els esclats del foc vivificador. Peró una peça de ceràmica comparteix sensibilitats humanes i convida a acaronar-la
per escoltar aquella veu que només és sensibilitat però que parla amb el contacte de la mà i de la pell del cos. La duresa de la ceràmica de Toni Medalla és una invitació a escoltar aquell dring musical que encen el desig i s'agermana amb la llum per entendre millor la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada