El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimarts, 24 de gener de 2017

El vent ens parla de tu

EL VENT ENS PARLA DE TU

Recital poètic del Niu d'art poètic de Parets del Vallès comprès en els actes culturals de la VFESTA MAJOR D'HIVERN que se celebra el dia 29 de gener de 2017 a les 18 h. a la Sala Bassart de la Cooperativa.

El recital està dedicat a retre un merescut homenatge al poeta vallesà ISIDRE OLLER, autor del llibre de poemes THE WIND CRIES MARY.

El recital, que porta per nom el títol que encapçala aquestes ratlles, obeeix a la voluntat del Niu d'art de promocionar els poestes catalans i gaudir dels poemes que ens brinden els vallesans i amb una dedicació especial als escriptors de Parets del Vallès. L'acte, organitzat pel Biu d'art en el marc del programa poètic, amb el recolzament de l'Ajuntament, compta amb la col·laboració del CEM Maria Grever i de la nova entitats CULTURES AVUI.Escenografia: Alícia Moro. Música: Gabriel Abreu i el Cor Cantem en català. Recitaran: Isidre Oller, Maria Pujol, Eulàlia Ripoll, Eulalia Anglarill, Ramona Arimon i Carme Manau i presentarà l'espectacle el President del Niu d'Art.

Isidre Oller, amb aquest primer llibre de poemes, demostra una qualitat literària excel·lent i la seva temàtica, que es mou molt subtilment pel món de l'amor, ens endinsa en el coneixement de la natura a travès de la veritat de l'ésser humà. Com les vivències personals entronquen amb diferents aspectes, moviments i moments de la natura, generant una interalació d'unitat, d'una manera especial en el món de la fauna i de la vegetació. S'intueix un cordó umbilical entre el missatges de les plantes amb les seves flors i fruits i el desig humà palesat en els sentiments i les il·lusions. Una idea del seun poemari ens la donen els versos del primer poema: "Repenjat en qualsevol barana damunt dels carrers/ quan, faci fred o faci calor, el nbrogit segueix igual / i m'agrada fixar-me en les coses i en la gent / que pinta el mateix quadre a falta de pinzells, / perquè ningú no s'escapa al vulgar fet comú". En el fons la poesia és essencialment vitalista i qualitativament molt humana.

El poeta i el Niu d'art conviden a tots els paretans i amics de la poesia a gaudir dels poemes que el vent ens parla de nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada