El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dimecres, 18 d’abril del 2012

COCTEL DE L'AVI

Recull de poemes escrit per Joan Sala Vila.

La vida és un joc. Però l'avi de vuitanta anys i escaig va observar que també era un còctel. Al cap i a la fi, una coctelera fa la mateixa funció que un camp de futbol o un pavelló d'esports. La vida d'una persona respira curulla de sensacions dolces i amargues que es barregen segons el saber fer del bàrman. I un còctel pot resultar dolç, amarg, suau o aspre. I la satisfacció que produeix la manifesta la cara del degustador.

La lectura d'aquest poemari imita com quan es sacseja una coctelera. L’han inspirat records que durant els anys de la seva vida l’acompanyaren. I ha descobert que encara gaudeix d’aquella ànima de nen, que jugava a l’era de la casa de pagès imitant el cant de la guatlla provocant que el pare la cridés amb els sons de l seu botet, o cavalcava a trot lent sobre l’esquema de l’euga mansa. I aquest esperit infantil encara l’acompanya en la seva vellesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada